Hrvatski radio

Radio Osijek

Mjuzikl Sugar za Dan crvenih haljina

02.02.2022.

15:19

Autor: HRT Radio Osijek

najava Sugar

najava Sugar

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Prvog petka u veljači obilježava se Dan crvenih haljina u sklopu projekta Žene u crvenom kojim se ističe važnost prevencije moždanog udara i srčanih oboljenja u žena. Središnje događanje obilježavanja u Osječko-baranjskoj županiji bit će mjuzikl Sugar u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu koji ćemo imati prigodu vidjeti prvi puta nakon premijere održane prije pandemije, najavljeno je na konferenciji za novinare. Sugar je rađen prema motivima filma Neki to vole vruće.  

Četvrtu godinu zaredom, kroz projekt Žene u crvenom, nastavlja se edukacija o simptomima i čimbenicima rizika za razvoj cerebrovaskularnih bolesti s ciljem unapređenja zdravlja i kvalitete života stanovnika naše županije. Program je započeo edukativnim sadržajima namijenjenim učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola.Projekt se sastoji se od četiri aktivnosti, između ostalih, znanstveno-istraživačkog skupa koji je okupio velik broj znanstvenika i stručnjaka iz područja zdravstva, socijalne skrbi, ekonomije i informacijsko-komunikacijskih znanosti, za sutra je najavljena izložba Žene svijeta u crvenom, autorice Vesne Mores koja će se održati u HNK u Osijeku, a vrhunac projekta je mjuzikl Sugar koji će se na repertoaru ponovno naći ovog petka,prvi puta nakon praizvedbe 2019. godine. Svjesni smo da moderan način života koji uključuje puno sjedenja nosi rizike za razvoj različitih cerebrovaskularnih bolesti zbog čega je važno podizati svijest i osviještenost o brizi za vlastito zdravlje – rekla je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko - baranjskežupanije Ivana Stanić. Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković istaknula je kako je prevencija ključ zdravog života te upozorila da je moždani udar bolest druga po smrtnosti te da je prema podacima iz 2020. godine od ukupno 5000 ljudi oboljelih od te bolesti, 3000 su žene. Zbog toga je na nama obveza podsjećanja na važnost prevencije i brige o vlastitom zdravlju jer nerijetko žene zasute brojnim obvezama zanemare same sebe – zaključila je Crnković i pozvala publiku da dolaskom na mjuzikl Sugar podrže ovaj projekt.

Posušajete što su rekle pročelnica Ivana Stanić, dogradonačelnica Jasenka Crnković, Ivana Medić (u mjuziklu Medena Med, M. Monroe) 


Žene u crvenom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.