Hrvatski radio

Radio Osijek

Mladforma: Pozitivnim porukama protiv grafita govora mržnje

06.03.2021.

16:22

Autor: HRT Radio Osijek

foto HRT L. Vukušić

foto HRT L. Vukušić

Foto: - / -

Članovi Inicijtive mladih Mladforma održali su još jednu akciju uklanjanja grafita s neprimjernim sadržajem i govorom mržnje, ovoga puta s Dječjeg vrtića Ivančica. Treća je to takva akcija kojom žele mladima poručiti da treba promicati ljepotu govora, a ne govora mržnje.

Mladforma je ponudila pomoć nekon što su djelatnici zatekli na ulazu, zidovima i staklima svog vrtića grafite s neprimjerenim sadržajem, simbolima i govorom mržnje. Neki mladi našeg grada nisu svjesni posljedica,  misle da su takvi grafiti "fora" i ulaznica u "elitno društvo", a Mladforma ih želi naučiti da je uklanjanje takvih nedjela ulaznica u elitno društvo, rekla je u razgovoru za Radio Osijek članica Inicijative Ema Babić.

Najavila je i njihov prvi formalni projekt - #bezfiltera. Ovako ga predstavljaju: "Dugo vremena svjedočimo tome da su društvene mreže prepune sadržaja upitne kvalitete. Neki ih zbog toga i napuštaju, bojkotiraju ili samo glasno protestiraju. No, skupina mladih iz Mladforme je odlučila pružiti alternativu. Stvoriti sadržaj koji je drukčiji. Koji je istovremeno poučan i informativan, ali i atraktivan. Koji osvještava i o problemima i o prilikama u našoj zajednici. Koji svjedoči da nije točno kako "mladi samo gube dane pikajući po gluparijama na mobitelu." 

u emisiji Dobar dan Lora Vukušić razgovarala je s Emom Babić iz Mladforme i voditeljicom vrtića Marijom Zelić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.