Hrvatski radio

Radio Osijek

Mladforma poziva Grad Osijek - brišimo govor mržnje

22.06.2020.

15:13

Autor: Radio Osijek/TM

Mladforma poziva Grad Osijek - brišimo govor mržnje

Mladforma poziva Grad Osijek - brišimo govor mržnje

Foto: - / -

Potaknuti recentnim zbivanjima u javno-medijskom prostoru na nacionalnoj i globalnoj razini, osobito sve izraženijem govorom mržnje, osječka Mladforma pozvala je Grad Osijek na suradnju da zajednički organiziraju uklanjanja takvih grafita s pročelja u gradu.

"Čekamo povratnu informaciju kako bismo na vrijeme mogli dogovoriti sve pojedinosti naše ideje i inicijative. Nadamo se brzom odgovoru nadležnih gradskih službi i uspješnoj akciji uklanjanja grafita govora mržnje iako ono što smo pronašli i fotografirali ne možemo nazvati grafitima jer ne odgovaraju umjetničkoj formi kakvu grafiti imaju. To su neprikladne škrabotine koje narušavaju izgled grada, koji se hvali najvećim brojem nacionalnih manjina kao njegovim bogatstvom", ističu iz koordinacijskog tima Mladforme i dodaju: "Danas je Dan antifašističke borbe i mi mladi želimo živjeti u društvu koje na zidove stavlja poruke solidarnosti, tolerancije, uvažavanja, slobode... a ne simbole mržnje, isključivosti, razaranja."
Mladforma je neformalna platforma mladih pokrenuta kako bi potaknula kreiranje i provedbu inicijativa, aktivnosti i projekata mladih. Mladforma se zasniva na volonterskom radu skupine entuzijasta koji žele doprinijeti zajednici u kojoj žive.

Saša Milaković. Mladforma

Galerija
-, Foto: -/-
govor-mrznje.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.