Hrvatski radio

Radio Osijek

Mladi za grad

11.03.2022.

13:42

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Mladi za grad

Mladi za grad

Foto: Amoreta Bajto / HRT

 "Mladi za grad" naziv je projekta Grada Osijeka kojim se krenulo u proces pripreme i izrade Nacrta programa za mlade Grada Osijek 2022 -2025. Projekt je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Projektom „Mladi za grad” krenulo se u proces pripreme i izrade nacrta Programa za mlade grada Osijeka 2022.-2025. Program za mlade grada Osijeka je strateški dokument koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Osijek želi odgovoriti na različite potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih kao i standarde provedbe gradske politike za mlade.

Uz predsjednika Gradskog vijeća Vladimira Hama, koj je projekt predstavio novinarima,  više o projektu, sljedećim koracima i aktivnostima, ali i o nalazima provedenog istraživanja među mladima grada Osijeka, govorili su u ime PRONI Centra za socijalno podučavanje direktorica Sanja Vuković te voditeljica projekta Irena Mikulić. Pojasbile su kako je najjednostavniji način bio anketirati mlade putem upitnika te da je zanimanje bilo veliko, Iz odgovora izdvojeno je nekoliko ključnih problema : mladi svoju budućnost ne vide u Osijeku, ne vodi se dovoljno računa o mentalnom zdravlju, nema dovoljno radnih mjesta , a velik su problem bolesti ovisnosti i nasilje. Početna konferencija projekta održat će se u srijedu, a provodit će se u proljetnim i lhetnim mjesecima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.