Hrvatski radio

Radio Osijek

Mladi za mlade grada Osijeka do 2025.

16.03.2022.

11:51

Autor: HRT

Ante Grabić, Irena Mikulić, Vladimir Ham

Ante Grabić, Irena Mikulić, Vladimir Ham

Foto: Željko Kovačević / HRT

U pripremi je strateški dokument koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Osijek želi odgovoriti na različite potrebe i probleme mladih

U osječkoj Staroj pekari traje konferencija „Mladi za grad” kojom je počinje proces pripreme i izrade nacrta „Programa za mlade grada Osijeka 2022.-2025.” Program za mlade grada Osijeka je strateški dokument koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Osijek želi odgovoriti na različite potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih kao i standarde.

„Novi programom djelovanja za mlade želimo doseći najobuhvatnije rješenje politike koje će Grad Osijek provoditi za mlade kako bi zaustavio negativne trendove te ih preokrenuo”, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham


PRONI Centrar za socijalno poučavanje nositelj je projekta

„Ostvarenje projekta zamišljeno je s aktivnim sudjelovanjem mladih koji će kreirati razmišljajući o svojoj poziciji kao i gradu, a na nama je da nakon diskusije dobijemo što više informacija za strategiju koje ne bi smjela biti samo list papira”, rekla je Irena Mikulić, voditeljica projekta te voditeljica Odjela obrazovanja u PRONI centru za socijalno podučavanje.

Da će mladi aktivno sudjelovati u iskazivanju svojih potreba, viziji kvalitetnog života te predlažući u konačnici i mjere za provedbu aktivnosti slaže se i Ante Grabić, predsjednik savjeta mladih grada Osijeka.

„Savjet mladih Grada Osijeka inicijator je i moderator projekta od kojeg očekujemo boljitak kako za nas mlade tako i za Grad Osijek”, rekao je Grabić.

Konferenciju “Mladi za grad” realiziraju PRONI Centar za socijalno podučavanje, Grad Osijek te Savjet mladih Grada Osijeka kroz ERASMUS+ program „Mladi za grad“.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.