Hrvatski radio

Radio Osijek

Mlinar otvorio pekarnice u Australiji

19.05.2016.

12:29

Autor: Davor Lončarić/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka BPS Foodservices otvorila je u sklopu jednog trgovačkog centra u Sydneyju Mlinarovu pekarnicu, koja bi trebala biti prva u lancu Mlinarovih franšiza u Australiji, objavili su danas iz Mlinara. .

Nakon Sydneyja u planu je i prodavaonica u Melbourneu, a poslije toga mreža će se širiti i na ostale države, najavljuju iz Mlinara.
Lanac Mlinarovih franšiza na australijskom kontinentu razvija tvrtka BPS Foodservices, braće Ivana i Eddya Bosnara.
Prvi australijski Mlinar caffe posluje u Wetherill Park Shopping Centru u Sydneyju, a u ponudi je asortiman poznat i hrvatskim potrošačima, kažu iz Mlinara, navodeći kako roba iz njihove tvornice u Zagrebu do Sydneya putuje 36 dana. 
S partnerima koji su prethodnih godina u Australiju uvozili pekarske proizvode Mlinar je razvio vrlo uspješan posao, uspjeli su asortiman predstaviti i približiti velikom broju potrošača u trgovačkim lancima, pa je franšiza bila logičan nastavak suradnje, ističu iz te tvrtke.
Dodaju i da su godinu dana prije otvaranja Mlinarovi stručnjaci u Australiji istraživali očekivanja, trendove i kupovne navike građana "i bili su iskreno iznenađeni činjenicom koliko dobro lokalni kupci poznaju pekarski asortiman iz Hrvatske".
Prije godinu dana Mlinar je iskoračio i na njemačko tržište, otvaranjem prve pekarnice u Muenchenu. Od prije tri godine tvrtka je prisutna i u Mađarskoj, od 2012. posluje i na slovenskom tržištu, a prema pisanju medija, uskoro bi trebala biti otvoren i prvi Mlinar u Saudijskoj Arabiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.