Hrvatski radio

Radio Osijek

Mlinarević: Radićev katalog su "šarene laže"!

24.05.2021.

13:55

Autor: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Berislav Mlinarević, kandidat za gradonačelnika Osijeka kojeg podupiru Domovinski pokret i Most danas je optužio protukandidata Ivana Radića (HDZ) da kampanjom koja košta do 4 milijuna kuna građane želi obmanuti i nacionalne projekte prikazati kao svoje.

Uoči drugog kruga lokalnih izbora Berislav Mlinarević je održao konferenciju za novinare na mjestu na kojem bi trebao niknuti HDZ-ov projekt - podvožnjak ispd željezničke pruge u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića vrijedan 95 milijuna kuna. 

Izjavio je, među ostalim, kako sumnja u sposobnosti Ivana Radića koji "nije znao biti dobar poduzetnik pa mu je tvrtka bila šest puta u blokadi od 2011. godine". Mlinarević smatra kako je tiskani predizborni "katalog" Ivana Radića prepun neistina i lažnih predizbornih obećanja te da su mahom u pitanju infrastrukturni projekti financirani iz državne blagajne koji ne otvaraju radna mjesta. Mlinarević se upitao tko plaća putovanja iz Zagreba da bi se sudjelovalo u kampanji Ivana Radića i tko je platio tiskanje skupih kataloga u kojem "nema investicija koje će zaposliti Slavonce i Baranjce te ih zadržati da ovdje žive poštetno od svog rada". Spomenuo je kako se u HDZ-ovom katalogu nalazi nogometni stadion koji nije gradski, nego privatni projekt. 

"Ovo je čisti nepotizam i čista laž. Molim građane Osijeka da izađu na izbore i ne nasjedaju na laži, na lijepe priče, šarene laže i puštanje magle. Mi nismo guske u magli, Slavonci i Osječani znaju razmišljati", izjavio je Berislav Mlinarević. Ustvrdio je kako kampanja Ivana Radića, bez spomenutog kataloga, stoji između 3 i 4 milijuna kuna, što je značajno više od onoga što se prikazuje. 

 

Sadržaj konferencije za novinare poslušajte u nastavku. 

Press Berislav Mlinarević i Petar Kopunović Legetin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.