Hrvatski radio

Radio Osijek

Mnoštvo radova u Osijeku tijekom ljetnih mjeseci

27.07.2017.

14:23

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvog kolovoza na križanju Trpimirove i Divaltove ulice počinje izgradnja turbo kružnog toka, a pripremni su radovi već u tijeku tako da je na snazi nova regulacija prometa .

Investitor su Hrvatske ceste, a radovi bi trebali završiti do kraja rujna. Promet cestovnih vozila će se za vrijeme radova preusmjeravati okolnim cestama, a tramvaji će prometovati uobičajenim voznim redom - istaknula je, među ostalim, pročelnica Upravnog odjela za promet Grada Osijeka Ljiljana Belajdžić: "Svjetlosna signalizacija će biti primjerena i za dnevnu i noćnu vožnu, a po potrebi će promet regulirati i djelatnici PU Osječko-baranjske. Ono što mi kao Grad zaista molimo sugrađane, posebice stanovnike Sjenjaka, je da budu strpljivi. Oni će zapravo imati najviše poteškoća jer će se, ovisno o fazama radova, dobar dio prometa preusmjeravati kroz naselje. Tu ponajprije molimo stanovnike, ali i sudionike u prometu na pojačan oprez jer je to naselje s velikim brojem stanovnika, djece, igrališta...", rekla je pročelnica Belajdžić.

Napomenula je i kako će se nakon završetka kružnog toka Trpimirova-Divaltova graditi i turbo kružni tok na križanju Trpimirove i Drinske, a ljetni su mjeseci vrijeme kada se radi i u mnogim drugim dijelovima grada: "Trenutačno se sanira nadvožnjak "Frigis", križanje Kirove i Divaltove priprema se za semaforizaciju, grade se biciklističke staze na Vinkovačkoj cesti i Svetog Leopolda Bogdana Mandića, a uskoro će biti iscrtana i nova parkirališna mjesta koja od rujna ulaze u sustav naplate Elektromodula. To su parkirališta na početku Strossmayerove ulice, dijelu Hutlerove, te novouređenim ulicama Franje Muckea i Christiana Monspergera na zapadnom ulazu u KBC."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.