Hrvatski radio

Radio Osijek

MO Cvjetno - Vrijedimo više od 1500 m asfalta

13.10.2020.

12:54

Autor: Željko Kovačević

Mira Leko Ćurčić (foto Ž. Kovačević)

Mira Leko Ćurčić (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

U MO Cvjetno, danas je održana konferencija za novinstvo na kojoj su u ime nezadovoljnih građana tog dijela Osijeka govorili Mira Leko Ćurčić i Ivan Radić. Unatoč svim građanskim inicijativama žitelji tog dijela Osijeka nisu uspjeli dobiti sredstva od Grada kako bi asfaltirali cestu uz svoje kuće.

"Unatoč svim građanskim inicijativama, u smislu dopisa, ukazivanja, pozivanja čelnika Grada, dogovaranja sastanaka, pregovaranja, usmjeravanja na europske projekte nismo uspjeli doći do rješenja. Odgovor je da su stopirani svi programi zbog korone. Ovi ljudi proživljavaju koronu zadnjih 20 godina i ako Grad ništa ne poduzme  onda ćemo ići u gradu da nas pogledaju u oči i objasne nam zašto nismo zaslužili cestu. Kolika je investicija ne znam, ali je to lako izračunati ako se zna da nam treba između 1500 do 2000 metara asfalta. Valjda vijedimo više od 1500 m asfalta!", rekla je Leko Ćurčić novinarima. 

"Dvijetisuće i petnaeste godine obećali su kako će godišnje asfaltirati po dvije ulice. To bi bilo 10 ulica. Umjesto toga asfaltirano je samo 400 metara. Podsjetit ću,kako je gradska uprava 2018 digla komunalnu naknadu za 20%, što u prihodima grada znači 10 milijuna kuna više prihoda. Tada je poskupljenje obrazloženo na način da će se tim dodatnim sredstvima rješavati ovakvi problemi. Ne može korona biti opravdanje i za fontane, i za Kopakabanu i za neasfaltirane ceste", rekao je Ivan Radić

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.