Hrvatski radio

Radio Osijek

MO Tenja bez svečane sjednice Vijeća

25.07.2020.

11:51

Autor: Željka Bačić

Ž.Bačić

Ž.Bačić

Foto: - / -

Kod Spomenika hrvatskim braniteljima i civilima Tenje položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve preminule i poginule sumještane, čime je počelo obilježavanje Dana MO Tenja i njegove zaštitnice svete Ane.

"U Tenji se i dalje kupuju kuće i doseljavaju mlade obitelji s djecom, ali infrastruktura ne prati dovoljno taj trend", rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Tenja Nikola Krešo dodajući kako od Grada Osijeka očekuje veća ulaganja. Na žalost, koronakriza je smanjila proračun i u tom MO i to s 550.000 na 100.000 kuna, što je raspoređeno samo na održavanje dječjih i sportskih igrališta, za ozbiljnije projekte nema novca. Kako je najavila zamjenica osječkoga gradonačenika i stanovnica Tenje Žana Gamoš, dva su velika projekta na kojima se radi. Na parceli u Osječkoj ulici, u sklopu Programa društveno poticane stanogradnje gradit će se 70 gradskih stanova  na 6.000 četvornih metara, a u tijeku je i priprema postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije za dječji vrtić po uzoru na višnjevački. Život u Tenji je, rekla je, miran, ugodan i sadržajan. Na samu svetkovinu svete Ane, u nedjelju, 26. srpnja, u mjesnoj Župnoj crkvi u 11 će sati biti služena svečana sveta misa, sve u skladu s epidemiološkim mjerama.

Nikola Krešo, Žana Gamoš i Ivan Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.