Hrvatski radio

Radio Osijek

Most podržava rebalans proračuna Osijeka

04.06.2018.

12:28

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: Most Press

Foto: Most Press

Foto: - / -

Most nezavisnih lista na sutrašnjoj će sjednici Gradskoga vijeća Osijeka podržati prijedlog rebalansa proračuna u iznosu od 34 milijuna i 800 000 tisuća kuna. Ističu kako je rebalans razumno i precizno izrađen, a korekcije su isključivo na dobrobit građana.

Ne kriju zadovoljstvo, jer je riječ o njihovim inicijativama. Riječ je o uvođenju super brzog WI FI interneta na širem središtu Osijeka, odnosno na Trgu Ante Starčevića, Trgu slobode, Pothodniku, Sakuntala parku, osječkoj promenadi, Tvrđi sve do Vodenih vrata. Vijećnici Mosta nezavisnih lista zalažu se i za izgradnju trga  na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Prema njihovu prijedlogu, trebao bi se zvati Ivanin trg, u spomen na prvo dijete koje je poginulo u Osijeku u Domovinskom ratu.

Prema današnoj najavi Mostovaca, na sutrašnoj sjednici Gradskoga vijeća bit će donesen i pravilnik koji će regulirati plaćanje vrtića. Prema njemu, roditelji ne bi plaćali jaslice ili vrtić za sedmi ili osmi mjesec, odnosno ljetne mjesece kada ih njihovo dijete ne pohađa. To ne bi trebalo utjecati na plaće zaposlenika. Uz ove inicijetive, Most nezavisnih predlaže da se 5. prosinca obilježava kao Dan obrane grada Osijeka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.