Hrvatski radio

Radio Osijek

Most predstavio kandidatkinje za Grad Đakovo i Općinu Čepin

08.03.2021.

14:23

Autor: Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

foto Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Kandidatkinja Mosta za gradonačelnicu Đakova bit će Irena Gluhak Forempoher, a za načelnicu Općine Čepin općinska i županijska vijećnica Mosta Marija Čačić. Njihove je kandidature u Đakovo i Čepin došao podržati saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako mu je iznimna čast podržati žene kao kandidatkinje na predstojećim izborima: "Mi konkretnim djelima pokazujemo da žene mogu imati važnu ulogu u Mostu kao stranci i u društvu i da ćemo uvijek voditi računa da najsposobniji dođu na upravljačke pozicije", rekao je Grmoja i podsjetio kako je stranka na parlamentarnim izborima trebala biti kažnjena zbog prevelikog broja žena na listi jer su muškarci bili podzastupljeni, te su to morali promijeniti.

Irena Gluhak Forempoher magistrica je Europskih, upravnih i političkih znanosti, a kako je istaknula, postane li gradonačelnicom Đakova u fokusu će joj biti gospodarstvo: "Mi smo u velikoj stagnaciji koja traje više od 20 godina. Prošli su svi vlakovi koje smo propustili i puno toga treba nadoknaditi. Gospodarstvo stagnira, mladi odlaze jer nemaju posla i perspektivu, tako da to više ne smije biti samo priča. Ono što moramo napraviti je jačati poduzetništvo kroz program koji se temelji na 3 osi. To su IT industrija, kreativna i kulturne industrije i ekološki uzgoj. Znači ono što mi imamo", rekla je Gluhak Forempoher i dodala kako će nastojati u gradu poticati dadiljine obrte i jačati vrtićke kapacitete koji nedostaju u Đakovu.

Nakon Đakova, saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja posjetio je i Čepin gdje je podržao kandidaturu općinske i županijske vijećnice Mosta Marije Čačić za načelnicu Općine Čepin. Članovi i simpatizeri Mosta u Đakovu i Čepinu su građankama uz čestitku povodom Dana žena prigodno dijeliti cvijeće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.