Hrvatski radio

Radio Osijek

Motociklisti PU osječko-baranjske opet su najbolji u državi

03.10.2022.

11:53

Autor: Radio Osijek

Slavko Lijić i Ivan Ljubas

Slavko Lijić i Ivan Ljubas

Foto: PU OB / -

Djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske Ivan Ljubas i Slavko Lijić najbolji su policijski motociklisti u Hrvatskoj. 

I ove godine na pulskoj Karolini, podno Arene, održan je tradicionalni 12. po redu Memorijal Šime Buzov, natjecanje prometnih policajaca u vožnji spretnosti. Prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Ljubas, dok je drugi bio Lijić, pa su zajedničkim snagama osvojili i ekipno prvo mjesto.

„Cilj je što prije i sa što manje pogrešaka prijeći poligon s preprekama. Kolega Lijić i ja već nekoliko godina sudjelujemo na natjecanju i ovo nam je treći put da smo osvojili prvo i drugo mjesto”, rekao je Ljubas.

Inače, riječ je o motorima težine oko 300 kilograma, a uz brzinu i spretnost, provjeravala se pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista.

„Ovo je lijepo iskustvo i drago nam je što smo u najboljem svjetlu predstavili našu Policijsku upravu”, rekao je Lijić.

Na natjecanju je svoje vještine pokazalo četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.