Hrvatski radio

Radio Osijek

Motociklisti se vraćaju na ceste

24.03.2016.

10:19

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema dosadašnjim iskustvima, početkom motociklističke sezone događa se najviše nesreća. Zbog toga članovi Moto kluba Veterani – Croatia pozivaju sve motocikliste, ali i ostale sudionike na pojačani oprez.

Policija svake godine početkom proljeća zbog sigurnosti na cestama, upozorava motoriste ali i druge vozače i sudionika u prometu, da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirano njihovo ponašanje u prometu, a sada su se tom apelu pridružili i članovi MK Veterani – Croatia. Kako ističe Božidar Vrselja, s lijepim vremenom motociklisti se polako bude iz produženog zimskog sna i sve više ih je na cestama. „Najviše nesreća događa se početkom sezone, jer su vozači automobila i drugih vozila zaboravili na nas motoriste koji nismo zanemarivi u prometu. Ista stvar je i s vozačima motocikala koji neoprezno ulaze u prve kilometre proljeća. Naime, čak i najiskusniji vozači trebaju neko vrijeme da se ponovno naviknu na vožnju motorom“, upozorava Vrselja i savjetuje vozačima mopeda i motocikala da prije prve vožnje provjere tehničku ispravnost motora, a za vrijeme vožnje obavezno koriste zaštitne kacige i opremu, da poštuju prometne znakove, posebice one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja, prednost prolaska na raskrižjima i zabranu pretjecanja vozila.
Još jednom poziva sve sudionike u prometu na oprez, jer i najmanja pogreška može biti kobna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.