Hrvatski radio

Radio Osijek

MOTUS: "Želimo jasan stav izbornih kandidata prema civilnom društvu"

28.04.2021.

14:03

Autor: Radio Osijek

foto:HRT/Radio Osijek

foto:HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Platforma organizacija civilnog društva Osječko-baranjske županije MOTUS, pozvala je kandidate na predstojećim lokalnim izborima za jasno iskazivanje stava u razvoju i djelovanju civilnog društva .

Konkretno, veće uključivanje civilnog društva u kreiranju lokalnih politika kako je naglasila Lejla Šehić Relić iz DKolektiva na konferenciji zakazanoj simbolično u 5 do 12: - Približavamo se lokalnim izborima, a 5 do 12 nam se čini kao posljednji trenutak da bismo shvatili koliko je važan lokalni razvoj koji vodi prema humanom i održivom napretku. Čini nam se da je zaista posljednji trenutak za zajedničko udruživanje snaga prema istom cilju, naglasila je Šehić Relić i dodala: - Inicijativom smo pozvali kandidate za svibanjske lokalne izbore na očitovanje i podržavanje afirmacije civilnog društva u razvoju zajednice. Da nam kažu na koji način planiraju buduće oblike suradnje kako bismo mogli uključiti građane uz potencijal naših organizacija. Osim toga, pred Hrvatskom je razdoblje mogućnosti povećanog korištenja EU fondova. Sve organizacije koje su uključene u platformu imaju veliko iskustvo u tom pogledu i znaju kako najbolje prepoznati potrebe u zajednici, poručila je Šehić Relić i zaključila kako odgovor na drugoj strani, unatoč pozivu i poslanom dokumentu: „Civilno društvo u pokretu - Koja je vaša vizija?“, još nije stigao.

MOTUS okuplja: Centar za poduzetništvo, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Dječji kreativni centar „Dokkica", DKolektiv - organizacija za društveni razvoj, Nansen dijalog centar, PRONI Centar za socijalno podučavanje, Projekt građanske demokratske inicijative P.G.D.I., Udruga za rad s mladima Breza, Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek", Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono" te Zakladu za razvoj lokalne zajednice Slagalica.

Više o temi poslušajte u nastavku

Mira Anić, Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ Belišće

Igor Đorđević, Nansen dijalog centar

Dinko Pešić, Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“

Sanja Vuković, PRONI Centar

Ines Novak, Dječji kreativni centar „Dokkica“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.