Hrvatski radio

Radio Osijek

Muftija Aziz efendija Hasanović u posjetu Osijeku

13.04.2018.

13:59

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Islamska zajednica u Osijeku, koja broji 850 članova, još će neko vrijeme pričekati početak izgradnje Islamskog centra, rečeno je u razgovorima predsjednika Mešihata Islamske zajednice Aziza efendije Hasanovića s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i županom Ivanom Anušićem.

Muftija Aziz efendija Hasanović zahvalio je gradonačelniku na ažurnosti i aktivnosti administracije vezane za izgradnju islamskog centra. Dodao je kako je potrebno povesti računa i o migrantima. Kako je dogovoreno, privremeno će se obustaviti predradnje za početak izgradnje Islamskoga centra u Osijeku koji se trebao prostirati na oko 1300 četvornih metara, a izgradnja bi koštala oko pet milijuna eura. Veći je problem održavanje objekta od njegove izgradnje, jer je riječ o maloj zajednici, rekao je muftija Hasanović. Gradonačelnik Ivan Vrkić poručio je kako će Grad Osijek, u skladu s vlastitim mogućnostima, dati punu podršku projektu, ali i pomoći Islamskoj zajednici u integriranju maloljetnih migranata u Osijeku.
Muftija Hasanović predstavio je novoga glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Osijek Senada efendiju Heveševića za kojega je rekao da je jedan od najboljih glavnih imama koji će biti na usluzi Muslimanima i svim građanima Osijeka a, u suradnji s lokalnom upravom, pridonijet će razvoju i boljitku grada. Medžlis Islamske zajednice Osijek obuhvaća područje Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Prema posljednjem popisu stanovništva, na području osječkog medžlisa živi 1920 muslimanskih vjernika, a u samom Osijeku 844.
Predsjednik Mešihata Islamske zajednice Aziz efendija Hasanović još jednom se prisjetio prerano preminulog osječkog imama Enesa efendije Poljića koji je svojim radom i aktivnostima tijekom 38 godina službe u Osijeku pridonio ovakovoj otvorenosti i suradnji zajednice i lokalne uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.