Hrvatski radio

Radio Osijek

"Multidisciplinarni mobilni tim - podrška u zajednici!"

12.11.2021.

12:30

Autor: Željko Kovačević

"Multidisciplinarni mobilni tim - podrška u zajednici!"

"Multidisciplinarni mobilni tim - podrška u zajednici!"

Foto: - / -

U osječkoj Satroj pekari danas je je održan okrugli stol pod nazivom „Multidisciplinarni mobilni tim – podrška u zajednici”: Na okruglom stolu predstavljen je projekt „USMJERI se!”, a razgovarao se i o izazovima u zaštiti metalnog zdravlja djece, mladih i obitelji.

U aktivnostima projekta "USMJERI se!" sudjeluju djeca i mladi u riziku, i s problemima u ponašanju te članovi njihovih obitelji, stručnjaci koji rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju i volonteri. Svrha projekta je širenje mreže socijalnih usluga na području Osječko – baranjske županije koje će se ostvariti otvaranjem poludnevnih boravaka u školi za djecu i mlade s problemima u ponašanju, suradnjom sa stručnjacima te edukacijom s ciljnim skupinama.

Multidisciplinarni mobilni tim omogućit će socijalno uključivanje i pružanje podrške obiteljima kojima je potrebna stručna pomoć, a zbog prometne udaljenosti, financijske situacije, straha od stigmatizacije i drugih ograničenja nisu u mogućnosti tu podršku zatražiti i dobiti od nadležnih institucija. Mobilni tim čine socijalni radnik, psiholog i socijalni pedagog koji su spremni pomoći oko svakog problema ili poteškoće s kojima se suočavaju djeca i obitelji u današnje vrijeme.

Centar za nestalalu i zlostavljanu djecu kao nositelj projekta kroz ovaj će projekt, ali i kroz druge izvore i resurse, ulagati u profesionalne kompetencije voditelja projekta, odgajatelja u poludnevnom boravku i stručnjaka u multidisciplinarnom timu kako bi bili u mogućnosti pružiti kvalitetnu uslugu. 

Galerija
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-
Marta Hušnjak, Kristina Krulić Kuzman, Vanja Šokić, Lidija Štelcer (foto Ž. Kovačević), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.