Hrvatski radio

Radio Osijek

"Mutna" prodaja gradskih stanova!?

25.04.2013.

11:16

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog kupnje gradskoga stana na Vijencu Petrove gore u Osijeku, kandidati za gradonačelnika i oporba napali Milana Kamenka i HDSSB.

Prema napisima u današnjem izdanju jednoga dnevnog lista, pročelnik Odjela za komunalno-stambeno gospodarstvo Grada Osijeka Milan Kamenko, kupio je gradski stan i to pokušao sakriti tako što se na natječaj za prodaju gradskih stanova javio njegov prijatelj Vjekoslav Puljko. U povjerenstvu za prodaju stanova bio je i sam Milan Kamenko, a najpovoljnije ponude i pravo na kupnju dva stana dobio je Vjekoslav Puljko. Zanimljivo je da je jedan od njih, na Vijencu Petrove gore platio Milan Kamenko sa svoga računa i nakon izvjesnog vremena uknjižio ga na svoje ime.

Nakon napisa o ovome slučaju danas su reagirali brojni političari. Na izvanrednoj konferenciji za novinstvo predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Damir Kramarić naglasio je kako se radi o sukobu interesa i da se u ovaj slučaj moraju uključiti nadležne institucije Republike Hrvatske, a gradonačelnika Osijeka Krešimira Bubala je pozvao da povuče kandidaturu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Nestranački kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivica Vrkić napomenuo je kako je ovo samo jedan u nizu primjera lošeg upravljanja gradskom imovinom i pozvao čelne ljude HDSSB-a neka prije izbora podnesu svoje imovinske kartice.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Anto Đapić ovaj je slučaj nazvao krunom afera HDSSB-a i pozvao da se u slučaj uključi USKOK.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.