Hrvatski radio

Radio Osijek

Muzej vučedolske kulture nagradila i Europska mreža kulturnog turizma

25.10.2022.

15:12

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Muzej vučedolske kulture nagradila i Europska mreža kulturnog turizma

Muzej vučedolske kulture nagradila i Europska mreža kulturnog turizma

Foto: MVP / Radio Osijek

Muzej vučedolske kulture nastavlja ostvarivati zapažena postignuća, a ovo najnovije prestižna je europska nagrada „Destinacija održivog kulturnog turizma 2022.“ koja mu je, upravo u Europskoj godini mladih, dodijeljena u kategoriji „Promocije europskog nasljeđa mladim posjetiteljima i putnicima”.

Muzej vučedolske kulture jedini je hrvatski dobitnik prestižne europske nagrade Destination of Sustainable Cultural Tourism 2022. koja je u Muzej stigla kao još jedna europska nagrada u 2022. godini, nakon što mu je u lipnju ove godine u Bruxellesu Europska komisija dodijelila European Heritage Label – Oznaku europske baštine.

Muzeju vučedolske kulture i ravnateljici Mireli Hutinec danas je tim povodom čestitke uputio gradonačelnik Ivan Penava.

„Nakon što mu je u lipnju ove godine Europska komisija dodijelila Oznaku europske baštine, dobitnik je još jedne europske prestižne nagrade - „Destinacija održivog kulturnog turizma 2022.“ a u kategoriji „Promocija europskog nasljeđa mladim posjetiteljima i putnicima“ na čemu upućujem svoje najiskrenije čestitke. Vučedolska kultura krije pravo bogatstvo naše tradicije i baštine te je o tome bitno poučavati mlađe generacije. Izuzetno mi je drago da je rad muzeja prepoznat na europskoj razini te sam siguran kako će izgradnjom Arheološkog parka Vučedol biti stvorena, ali i prepoznata još veća vrijednost kada je u pitanju jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec istaknula je kako je ponosna što s malim, ali vrlo vrijednim muzejskim timom od svega 10 osoba, Muzej vučedolske kulture niže uspjehe i postiže vidljivost u Europi te dobiva vrlo važne nagrade. „Od otvorenja muzeja 2015. godine posjetilo nas je oko 500.000 posjetitelja, a orijentiramo se na sve dobne skupine, osobito na mlade koje nastojimo zainteresirati za prapovijest raznim radionicama koje za njih vrijedno pripremamo“, rekla je Hutinec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.