Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Banovinu stigla donacija Općine Podgorač

09.01.2021.

10:00

Autor: Radio Osijek/HRT vijesti

foto FB Općine Podgorač/HRT, R. Waldman

foto FB Općine Podgorač/HRT, R. Waldman

Foto: - / -

Ovoga puta prikupljene su kućne i higijenske potrepštine, građevinski materijal i hrana za stoku. 20 tona kupila je Općina, a poljoprivredne su kulture za domaće životinje dovozili i lokalni OPG-ovi i gospodarstvenici, donaciju je predao načelnik Goran Đanić.

Donirano je ukupno 25 tona stočne hrane. U dogovoru sa Stožerom iz Petrinje, jedan dio stočne hrane usmjeren je prema jednom petrinjskom skladištu, a drugi dio u skladište u Glini. U donaciji su i dezinfekcijska sredstva u vrijednosti oko 10 000 kuna. Tridesetak žena s područja Općine priključilo se akciji te su ispekle kolače koji će biti podjeljeni stanovnicima Banovine. Za prijevoz donacija su organizirana dva vozila, vatrogasno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač i vatrogasno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stipanovci. U jednom su prevezeni kolači i kućanske potrepštine, a u drugom dezinfekcijska sredstva, te dimnjak i sav potreban materijal za  kuću jednoj obitelji u Majskim Poljanama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.