Hrvatski radio

Radio Osijek

Hedl: "Važno je da u HND-u budu aktivni ne samo novinari iz Zagreba, nego iz cijele Hrvatske"

21.03.2023.

10:56

Autor: Radio Osijek/M.Milas

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i potpredsjednici Chiara Bilić iz Pule i Drago Hedl iz Osijeka

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i potpredsjednici Chiara Bilić iz Pule i Drago Hedl iz Osijeka

Foto: HND / Radio Osijek

Na čelu HND-a ponovno je Hrvoje Zovko, a potpredsjednici su Chiara Bilić iz Pule i Drago Hedl iz Osijeka. Prioritet u idućem razdoblju je privlačenje novog, mlađeg članstva, jer je to zalog za budućnost ovog društva. Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko istaknuo je kako je nužno širiti člansku bazu, jer HND svoju snagu crpi s terena pa će se zauzimati za osnutak novih ogranaka te motiviranje i jačanje postojećih.

Na 68. izbornoj skupštini Hrvatskog novinarskog društva, kao jedini kandidat, Hrvoje Zovko je velikom većinom s 52 glasa od 59 članova Skupštine koji su pristupili glasanju, treći put uzastopce izabran za predsjednika Hrvatskog novinarskog društva. Za potpredsjednike HND-a izabrani su Chiara Bilić i Drago Hedl. Na Skupštini su također izabrani i članovi svih tijela HND-a: Izvršnog odbora, Nadzornog odbora, Odbora za Statut, Novinarskog vijeća časti, Upravnog odbora Novinarskog doma i Upravnog odbora Fonda solidarnosti "Vladimir Majer". 

Novoizabrani potpredsjednik HND-a, poznati novinar Drago Hedla iz Osijeka ocijenio je kako je vrlo važno da u HND-u budu aktivni ne samo novinari iz Zagreba, nego iz cijele Hrvatske. "HND-u jest formalno sjedište u Zagrebu, no ono društvo treba djelovati svugdje, u svim porama, kapilarno, gdje novinari rade i suočavaju se s problemima zbog kojih HND i postoji. Zbog toga je važno što smo iz Zagreba, Pule i Osijeka te što su članovi Izvršnog odbora razasuti diljem Hrvatske. Smatram da je to vjetar u leđa našoj novinarskoj organizaciji. Ugled HND-a zapravo je zbir ugleda svih novinara koji ga čine.  Na tome ponajprije treba raditi i moj će zadatak biti pomoći u tom smislu koliko god mogu. Puno je problema s kojima se novinari suočavaju, puno je tužbi protiv novinara. Kada bi se mjerilo po broju stanovnika i po broju tužbi  protiv novinara mislim da bismo bili u europskom, ako ne i u svjetskom vrhu", rekao je Hedl u razgovoru za Radio Osijek. 

Razgovor s potpredsjednikom HND-a Dragom Hedlom

68. Izborna skupština HND-a

68. Izborna skupština HND-a

Foto: HND / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.