Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Đoli osječko- baranjski Crveni križ obilježio 20 godina

07.05.2019.

13:41

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Uoči Međunarodnoga dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8. svibnja, osječko- baranjski Crveni križ obilježio je i svojih 20 godina rada smotrom na jezeru Đola u Dardi prikazom opreme i osposobljenosti za izvanredne situacije.

Prikazane su materijalno- tehnička sredstva, sposobnosti i kadrovi osposobljeni za izvanredne situacije u kojima su se do sada već puno puta i dokazali poput poplava u Hrvatskoj i izvan zemlje, u migrantskoj krizi, čišćenju nanosa snijega- rekao je predsjednik županijskog Cvenog križa Marko Đukić.

Na obilježavanju 20. obljetnice županijskog Crvenog križa bilo je oko 100 članova interventnih timova. Osječko- baranjski Crveni križ okuplja sedam lokalnih društava i ima oko 35 tisuća članova a kao koordinacijsko tijelo radi na stručnom osposobljavanju interventnih timova i stručnih službi, edukaciji kadrova za gradska društva, organizaciji Ljetne škole...  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.