Hrvatski radio

Radio Osijek

Na gradilištu budućeg Centra za autizam

01.06.2018.

13:19

Autor: Ksenija Zelenić

foto FB Grad Osijek

foto FB Grad Osijek

Foto: - / -

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa suradnicima, u pratnji župana Osječko-baranjskog Ivana Anušića te gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića, posjetila je Centar za autizam u izgradnji.. .

Regionalni centar za autizam koji će primiti korisnike iz pet slavonskih županija, bit će gotov godinu i pol dana ranije. Njegova će vrijednost s opremom biti oko 20 milijuna kuna.Sredstva su osigurala tri Ministarstva te Županija  i Grad.

Bit će opremljen najsuvremenijom opremom, a programi rada bit će prilagođeni djeci sa spektrom iz autizma od najranije do odrasle dobi. Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju  Sanda Zlatarić, iskoristila je  posjet predsjednice Države kako bi ju upoznala s cijelom problematikom registriranja Centra. Naime, osnivač mu je Županija Osječko-baranjska, a djelatnost je budućeg Centra iz resora Ministarstva obrazovanja, ali i iz Ministarstva zdravstva te socijalne skrbi. 

Centar za autizam koji bi mogao vrata otvoriti najkasnije do kraja ove godine za oko 30 korisnika i oko 40 djelatnika, bit će ustrojstveni model ostalih centara u Hrvatskoj.

foto K. Zelenić/HRT

foto K. Zelenić/HRT

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.