Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

30.09.2020.

11:26

Autor: HRT/OBŽ/VSŽ

Na istoku Hrvatske 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na istoku Hrvatske 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je osam novooboljelih od koronavirusa. Stanje u Vukovarsko-srijemskoj županiji s obzirom na nedavni skok stagnira – sedam novih slučajeva u posljednja 24 sata.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ tijekom posljednja 24 sata analizirano je ukupno 350 uzoraka, od kojih je osam bilo pozitivno na koronavirus. Po tri novopozitivne osobe su sa šireg područja gradova Osijeka i Đakova te po jedna iz Strizivojne i Čepina. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek i dalje se nalazi 21 oboljela osoba, a od danas su tri osobe na respiratoru, jedna manje nego jučer. Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 32 nova kontakta ranije oboljelih osoba pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 552 osobe, potvrdili su iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Županje, 1 iz Drenovaca, 1 iz Berka i 1 iz Nijemaca). Preminulih osoba nema. U protekla 24 sata testirano je 205 osoba, dok se u samoizolaciji nalazi 850 osoba. Najveći broj oboljelih je i dalje vezan uz vjerska okupljanja u Vinkovcima zbog čega su od danas u županiji na snazi i nove mjere potvrđene od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite u trajanju od 14 dana:

Na svim okupljanjima gdje je prisutno 50, umjesto dosadašnjih 100 osoba, obavezno je vođenje evidencije. Sportska natjecanja u zatvorenom prostoru mogu se održavati ali bez prisutnosti gledatelja. I dalje je obavezno nošenje maski u javnim ustanovama, kao i u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja djelatnost trgovine. Preporuka je i našim umirovljenicima da izbjegavaju veća okupljanja, a zbog trenutne situacije zabranjene su i posjete domovima za starije i nemoćne, istaknuo je tajnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Ivan Kubiček.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.