Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske 155 novozaraženih, osam preminulih

04.04.2021.

13:51

Autor: Radio Osijek/TM

Na istoku Hrvatske 155 novozaraženih, osam preminulih

Na istoku Hrvatske 155 novozaraženih, osam preminulih

Foto: - / -

U slavonskim županijama u protekla 24 sata zabilježeno je 155 novozaraženih. U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 52 nova slučaja, u Brodsko-posavskoj 47, Osječko-baranjskoj 41, Požeško-slavonskoj 11, a u Virovitičko-podravskoj 4. Osam osoba je preminulo.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 279 osoba od kojih su 52 uzorka bila pozitivna na koronavirus. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih (17) je iz Vinkovaca, 7 je iz Vukovara, po 5 osoba iz Županje i Cerića, 3 iz Andrijaševaca, po 2 osobe iz Bošnjaka, Markušice, Ostrova, Šiškovaca, Tovarnika i Vođinaca, te po 1 osoba iz Iloka, Rokovaca i Svinjarevaca. Na bolničkom je liječenju 38 covid pacijenata, dok se 369 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među pozitivnima na koronavirus su i četiri djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik  i 3 medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji na području županije je 1442 osobe – iz sustava zdravstva su 3 radnika (3 medicinske sestre/tehničara). Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 9708, od kojih se 9100 oporavilo, a 201 osoba je preminula.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata potvrđeno je 47 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 10 vjerojatno pozitivnih (potvrđenih brzim antigenskim testiranjem). Najviše ih je iz Slavonskog Broda (16), slijede Nova Gradiška (11), Cernik, Garčin i Sibinj (po 4), Rešetari (3), Gornji Bogićevci (2) te Donji Andrijevci, Gornja Vrba i Stara Gradiška (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.295, oporavilo se 8.836 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva povećan s 268 na 283. U tjednu na izmaku potvrđeno je ukupno 287 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prethodni tjedan (187) od 53 %.
U novogradiškoj Općoj bolnici preminula je žena, 1934. godište. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području te županije od početka epidemije iznosi 176. Hospitalizirana su 43 covid pacijenta (1 osoba manje nego prethodni dan). Dvije osobe su na respiratoru (1 osoba manje nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno je 741 osoba (81 osoba manje nego prethodni dan).

Od posljedica zaraze koronavirusom s područja Osječko-baranjske županije u protekla 24 sata umrlo je šest osoba u dobi od 59 do 84 godine, a potvrđen je 41 novi slučaj zaraze, objavio je Županijski stožer civilne zaštite.
U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata za područje županije obrađeno je 225 uzoraka, od kojih je 41 bio pozitivan na koronavirus. Najviše novopozitivnih osoba, njih 11, ima prebivalište na području Osijeka, zatim šest na području Našica i četiri na području Belišća dok je u ostalim mjestima potvrđen manji broj novozaraženih. Na bolničkom se liječenju nalazi 77 zaraženih osoba. U osječkom KBC-u 54 od kojih 18 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice njih 23.
Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2 305 osoba. Policijski su službenici proveli 32 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje, u Osijeku, a  obavili su i 102 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera. U zatvorenom dijelu jednog ugostiteljskog objekta u Valpovu zatekli su više osoba, a protiv vlasnika slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 209 uzoraka, od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 172 slučaja zaraze – 158 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji je 851 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 77 uzoraka i potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Po dvoje zaraženih je iz Virovitice i Slatine, a za troje nema podataka.  
U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je devet zaraženih pacijenata, a tri su osobe na respiratoru u KBC-u Osijek.
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražena je 3701 osoba, a 110 je umrlo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.