Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske 247 novih slučajeva zaraze

08.10.2021.

11:09

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Igor Toman

Foto: Igor Toman

Foto: - / -

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim županijama evidentirano je 247 novih slučajeva zaraze. U Osječko-baranjskoj je 82 novozaraženih, Vukovarsko-srijemskoj 70, Požeško-slavonskoj 56, a u Virovitičko-podravskoj 39.

Nova 82 slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Analizirana su 402 uzorka tako da je pozitivan bio svaki peti testirani. Najviše novozaraženih je u Osijeku (33), slijede Našice i Petlovac po 8, Bilje i Đakovo po 5, Donji Miholjac 4, Antunovac 3, Belišće, Ernestinovo, Podgorač i Viljevo po 2 te Draž, Erdut, Gorjani, Koška, Punitovci, Semeljci, Valpovo i Viškovci po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je zbrinuta 41 oboljela osoba, od kojih je deset na respiratoru. U samoizolaciji se na području županije trenutno nalazi 918 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 318 osoba od kojih je 70 bilo pozitivno na koronavirus (11 osoba iz Vinkovaca, 9 osoba iz Vukovara, po 5 osoba iz Ivankova, Tovarnika i Županje, 4 osobe iz Petrovaca, po 3 osobe iz Drenovaca, Nuštra, Privlake i Starih Mikanovaca, po 2 osobe iz Bošnjaka, Cerne, Rokovaca, Trpinje i Vođinaca, te po 1 osoba iz Babine Grede, Banovaca, Bobote, Ilače, Negoslavaca, Pačetina, Prkovaca, Soljana i Tordinaca). Nema preminulih osoba, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Trenutno je u županiji 25 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti, dok se 287 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među pozitivnima je 16 je osoba iz sustava zdravstva (6 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik zaposlen u zdravstvu), a iz sustava obrazovanja oboljelo je 8 nastavnika i 58 učenika. U samoizolaciji se nalazi 475 osoba – 3 osobe iz sustava zdravstva te 3 nastavnika i 417 učenika iz sustava obrazovanja.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 278 uzoraka, od kojih je 56 pozitivnih. Na tom su području trenutno aktivna 363 slučaja zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 347 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 477 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Od 117 testiranih u posljednja 24 sata s područja Virovitičko-podravske županije 39 je pozitivno na koronavirus. Najviše novozaraženih bilježi područje Virovitice (14), slijede Suhopolje (9), Pitomača (6), Gradina (5), Lukač (2), Čađavica (2), Slatina (1). Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalaze se 22 COVID-19 pacijenta, od kojih je jedanna respiratoru. U KBC-u Osijek je petero pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, četvero na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.