Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske 314 novih slučajeva, raste broj hospitaliziranih

16.10.2021.

13:03

Autor: Radio Osijek/TM

Na istoku Hrvatske 314 novih slučajeva, raste broj hospitaliziranih

Na istoku Hrvatske 314 novih slučajeva, raste broj hospitaliziranih

Foto: - / -

U slavonskim su županijama u posljednja 24 sata s covidom umrle dvije osobe. Evidentirano je 314 novooboljelih. U Osječko-baranjskoj 93 su nova slučaja zaraze, Vukovarsko-srijemskoj 75, Brodsko-posavskoj 61, Požeško-slavonskoj 45, a u Virovitičko-podravskoj 40.

Od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, a nakon analize 450 uzoraka potvrđena su 93 nova slučaja zaraze, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrla je osoba s područja Općine Drenje, u dobi od 69 godina. Najviše novozaraženih osoba, njih 47, je s područja grada Osijeka, osam s područja Đakova, pet s područja Čepina te po četiri s područja Našica i Bizovca. Slijede Darda, Đurđenovac i Valpovo po 3, Ernestinovo i Petrijevci po 2, Antunovac, Beli Manastir, Drenje, Feričanci, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Popovac i Satnica Đakovačka po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju se nalaze 52 covid pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru. U samoizolaciji se trenutno nalazi 817 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 330 osoba, od kojih je 75 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (po 16 osoba iz Vinkovaca i Vukovara, 8 osoba iz Privlake, 6 osoba iz Nuštra, 4 osobe iz Otoka, po 3 osobe iz Babine Grede, Cerne i Ivankova, po 2 osobe iz Andrijaševaca, Starih Mikanovaca, Tovarnika i Vođinaca, te po 1 osoba iz Bršadina, Cerića, Gradišta, Gunje, Komletinaca, Slakovaca, Šiškovaca i Županje). U toj su županiji trenutno aktivna 363 slučaja zaraze – 33 osobe su hospitalizirane zbog covida-19. Među zaraženima je 11 je osoba iz sustava zdravstva (2 liječnika, 7 med. sestara / tehničara, 2 druga zdravstvena radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 5 nastavnika i 59 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalaze 592 osobe – iz sustava zdravstva 2 (1 med. sestra/tehničar i 1 drugi zdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja 28 nastavnika i 371 učenik.

U  Brodsko-posavskoj županiji u protekla 24 sata zabilježena je 61 novooboljela osoba od covida-19, a umrla je jedna osoba pozitivna na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju 34 covid pacijenta, od kojih sedam pacijenata pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 646 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 161 uzorak, od kojih je 45 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 279 slučajeva zaraze – 22 osobe su hospitalizirane, 257 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 440 osoba.

Područje Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24-satnom razdoblju bilježi 40 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testiranih je bilo 120. Najviše pozitivnih zabilježeno je na području Virovitice, njih desetero, osmero je iz Suhopolja, šestero dolazi iz Pitomače i Slatine. Gradina bilježi petero, Lukač troje, a Voćin i Špišić Bukovica po jednu osobu inficiranu virusom SARS-CoV-2. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 19 COVID-19 pacijenta od kojih su dvije osobe na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta iz VPŽ, oboje na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.