Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske 34 novozaražene osobe, preminulih nema

01.03.2021.

10:58

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Prema podacima koje su dostavili stožeri Civilne zaštite, u slavonskim su županijama 34 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulih nema. Osječko-baranjska bilježi 13 novozaraženih, Vukovarsko-srijemska 11,Brodsko-posavska 4, a Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska po tri.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 152 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe su s područja Osijeka, po dvije iz Belišća i Bilja, a po jedna je s područja Čepina, Đurđenovca, Našica, Valpova i Vuke. Na bolničkom se liječenju nalazi 57 osoba oboljelih od COVID-19, i to 47 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenata s tim oboljenjem. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.036 osoba. Policijski službenici proveli su 11 provjera osoba u samoizolaciji i 119 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 45 osoba od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus, što je 24,4 posto (8 pozitivnih na PCR testiranju, a 3 na brzom antigenskom testu). Petero novozaraženih je iz Vinkovaca, troje iz Privlake, te po jedna osoba iz Cerića, Otoka i Starih Mikanovaca). Preminulih osoba nema, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju 29 covid pacijenata, dok se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju nalaze 92 osobe. Među zaraženima su tri djelatnika iz sustava zdravstva (1 liječnik, 1 medicinska sestra/tehničar  i 1 nezdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja pozitivna su tri učenika i 6 nastavnika. U samoizolaciji na području županije je 490 osoba – iz sustava zdravstva je jedan nezdravstveni radnik, a iz sustava obrazovanja 5 nastavnika i 80 učenika.
Od početka epidemije na području Vukovarsko-srijemske županije evidentirane su 8754 osobe zaražene koronavirusom, od kojih se 8436 oporavilo, a od posljedica infekcije preminulo je 197 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirana su 4 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem) te 3 vjerojatno pozitivna nalaza (potvrđena brzim AG testom). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu: Nova Gradiška te općine Davor, Stara Gradiška i Staro Petrovo Selo (po 1). Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.414, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 167 na 148. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 112, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 209.
U protekla 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirane su ukupno 42 osobe (1 osoba više nego prethodni dan), od kojih su tri na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 666 osoba (32 osobe manje nego prethodni dan).
Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 194 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima te u osnovnim i srednjim školama. Kod 8 gospodarskih subjekata (trgovine razne) te u 1 srednjoj školi evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te su im izrečena upozorenja.

U Požeško-slavonskoj županiji tri su nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, što je pokazala analiza 18 uzoraka koliko ih je obrađeno na posljednjem testiranju. Na tom su području trenutno aktivna 52 slučaja zaraze – na bolničkom je liječenju 13 covid pacijenata, a 39 osoba je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 185 osoba.

Tri nova slučaja zaraze bilježi i Virovitičko-podravska županija. U posljednja 24 sata testirano je 69 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi, sve su starije životne dobi. Dvije su osobe iz Nove Bukovice, za treću još nema podataka. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 14 COVID pozitivnih pacijenata. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazile su se 3.563 osobe. Stotinu i četiri osobe su preminule od posljedica infekcije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.