Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske nema novooboljelih

23.05.2020.

11:53

Autor: Tatjana Mautner

Foto: HRT/Siniša Leopold Škrinjarić

Foto: HRT/Siniša Leopold Škrinjarić

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, prema izvješćima tamošnjih stožera civilne zaštite, u protekla 24 sata nije bilo novozaraženih koronavirusom. Novooboljelih nema ni u Brodsko-posavskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih pozitivnih osoba na koronavirus. Trenutno je aktivan samo jedan slučaj, a osoba je na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 41, od čega je 40 izliječenih. U protekla 24 sata testirano je 50 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2038. U samoizolaciji na području županije nalaze se 44 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 39 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.
Puna tri tjedna, ili 21 dan, na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID-a19, javili su iz Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 11 osoba, a njihovi su nalazi bili negativni. Od početka pandemije testirano je ukupno 1.065 osoba. Na prostoru te županije devet je osoba bilo zaraženo koronavirusom, od kojih se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a19.
"Nakon 4 pozitivne osobe prethodnog dana, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19, ali tijekom dana očekuju se još rezultati dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a jedna osoba je preminula. Trenutno je 24 aktivnih oboljelih osoba od COVID-19.
Tijekom posljednja 24 sata u osječkom je KBC-u testirano 95 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je samo jedna oboljela osoba, 13 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. Ukupan broj zaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 111 osoba izliječeno.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ i dalje je u samoizolaciji svega osam osoba, sve su ih obišli djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske i sve su osobe zatečene na prijavljenim adresama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.