Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku Hrvatske nema novooboljelih

25.05.2020.

09:15

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su tamošnji stožeri civilne zaštite .

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 120 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.
Ukupan broj oboljelih od COVID-a19 na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 112 osoba izliječeno.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji je sedam osoba, jedna manje nego jučer. I tijekom nedjelje su djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske provjeravali osobe u samoizolaciji i nije bilo kršenja propisane mjere.
S područja Virovitičko-podravske županije u protekla 24 sata testirano je 29 osoba i svi uzorci bili su negativni. "Tako je nastavljen trend pozitivnih vijesti, jer na području naše županije puna 23 dana nema novooboljelih od COVID-a 19", javili su iz Stožera civilne zaštite. Na prostoru Virovitičko-podravske županije, od početka pandemije ukupno je obavljeno 1.125 testova na koronavirus, devet je osoba oboljelo, od kojih se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a19.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih pozitivnih osoba na koronavirus, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od kojih je 40 izliječenih. Pacijent kod kojeg je trenutno aktivan COVID-19 na kućnom je liječenju. U protekla 24 sata testirano je 11 osoba, što je ukupno testiranih do sada na području županije 2098. 
U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju te mjere. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 18 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.
Novooboljelih nema ni na području Brodsko-posavske županije - svi nalazi osoba testiranih u posljednja 24 sata bili su negativni, treći dan za redom. Ukupan broj oboljelih osoba na tom području i dalje je 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 24 aktivne oboljele osobe od COVID-19.
"Danas je s Upravom tvrtke Đuro Đaković Montaža dogovoren protokol povratka još trojice njihovih radnika s gradilišta u Švedskoj, a koji će se u Slavonski Brod vratiti ovoga tjedna. Radnicima će biti izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u županijskoj karanteni obzirom da je u prethodnim grupama koje su se vratile s istog gradilišta bilo ukupno 11 pozitivnih osoba na prisustvo virusa SARS-CoV-2", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.