Hrvatski radio

Radio Osijek

Na istoku zemlje 123 nova slučaja zaraze, jedna osoba preminula

27.02.2022.

19:25

Autor: Radio Osijek/TM

Osijek

Osijek

Foto: HRT / Radio Osijek

U slavonskim su županijama zabilježena 123 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 86 novooboljelih, Vukovarsko-srijemskoj 14, Požeško-slavonskoj i Brodsko-posavskoj po 10, Virovitičko-podravskoj 3. Jedna osoba je preminula.

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata obrađena su 253 uzorka, potvrđeno je 86 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer Civilne zaštite. Najviše novozaraženih, njih 40, s osječkog je područja, 12 s područja Našica te po šest s područja Donjeg Miholjca i Čepina. Slijede Đakovo 4, Belišće, Valpovo, Antunovac, Marijanci i Petrijevci po 2, Beli Manastir, Čeminac, Darda, Đurđenovac, Erdut, Ernestinovo, Koška i Satnica Đakovačka po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirano je 55 osoba, oboljelih od covida-19, od kojih je pet na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 385 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 145 osoba od kojih je 14 bilo pozitivno na SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Četvero novooboljelih je iz Županje, troje iz Vinkovaca, po 2 osobe iz Vukovara i Ivankova te po 1 osoba iz Bogdanovaca, Borova i Ostrova. Broj aktivnih slučajeva pada i sada iznosi 187. Zbog COVID-19 bolesti hospitalizirano je 40 pacijenata. Među osobama pozitivnima na koronavirus šestero je iz sustava zdravstva. U samoizolaciji se na području županije nalazi 309 osoba.  

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 10 novih slučaja zaraze koronavirusom. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 50 covid pacijenata, šestero ih je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze 343 osobe.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 122 uzorka. Na koronavirus bilo ih je pozitivno 10. Na tom je području trenutno aktivno 208 slučajeva zaraze - 16 osoba je hospitalizirano, 192 su u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 103 osobe.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata analizirano je 45 uzoraka i zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom – po jedna osoba iz Virovitice i Slatine, dok za jednu osobu nije navedeno s kojeg područja dolazi. Jedan je muškarac u dobi od 92 godine preminuo, izvijestio  je županijski Stožer Civilne zaštite. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 16 covid pacijenata.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.