Hrvatski radio

Radio Osijek

Na kolodvoru u Tovarniku policija spasila trudnicu i njenog supruga

31.01.2020.

13:39

Autor: Monika Kralj

foto PU vukovarsko-srijemska

foto PU vukovarsko-srijemska

Foto: - / -

Kako je izvijestila PU vukovarsko-srijemska, iz vagona teretnog vlaka koji je 29. siječnja oko 22,50 sati na željezničkom kolodvoru u Tovarniku kontrolirala granična policija, spašen je život trudnice i njenog supruga, stranih državljana.

Iz priopćenja PU vukovarsko-srijemske policije:

Nakon temeljitog pregleda teretnog vlaka, policijski službenici su obavili i dodatan pregled vlaka koristeći policijskog psa Lorda. Lord je reagirao na vagon u kojem se prevozio rasuti kukuruz, a unatoč činjenici da su se na vagonu nalazile neoštećene plombe, vagon je otvoren te su policijski službenici iz rasutog kukuruza izvukli na sigurno dvije osobe, trudnicu i njenog supruga.

Žena se nalazila u besvjesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju. Promptna i pravilno pružena prva pomoć koju su policijski službenici ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njenog stanja i kasnijeg liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru.

Nakon liječničkog zbrinjavanja trudnice, a potom i provjere zdravstvenog stanja njenog supruga, policijski službenici su daljnjim provjerama utvrdili kako se radi o državljanima Palestine koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Muškarac je smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku, a policijski službenici mu kontinuirano prenose nove informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.