Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Kopki postavljena zaštitna mreža za kupače

29.07.2021.

20:06

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Osječki gradonačelnik Ivan Radić ispunjavanjem predizbornog obećanja – nasipavanjem 6500 prostornih metara pijeska, pokazao je kako s uređenjem popularne Kopike misli ozbiljno. Nakon što je uređena plaža, krenulo se s popratnim sadržajima.

Iz Ureda gradonačelnika je priopćeno kako je prije dva tjedna uređeno je dječje igralište, te da su postavljene ležaljke i suncobrani, obnovljeni tuševi i stalci za bicikle. "Osječki gradonačelnik tada je najavio da će se uz sve to urediti i dva igrališta, za odbojku i basket. No, istovremeno je naglasio potrebu hitnog rješavanja pitanja sigurnosti kupača koje su povremeno znali ugrožavati vozači motornih čamaca ploveći preblizu obali. Upravo iz tog razloga je Grad Osijek naručio zaštitne mreže, tzv. plutače kako bi se ogradio prostor za kupače na sva tri službena dravska kupališta – Kopiki, Pamapasu i Želji", stoji u priopćenju te se dodaje da je sve što je tada najavljeno danas je realizirano.
"Zaljubljenici u odbojku i košarku sada će između kupanja imati na raspolaganju i dva montažna koša i odbojkaški teren za plažu. Ali sigurnost je uvijek na prvom mjestu: kako bi svi kupači bili zaštićeni od plovila, postavili smo i plutajuću ogradu", rekao je Radić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.