Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Pampasu otvoren "Memorijal Stjepan Jurčević"

12.03.2023.

14:16

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

Svečanost otvorenja turnira na Pampasu

Svečanost otvorenja turnira na Pampasu

Foto: mvukpet / HRT

U Osijeku se održava 13. Međunarodni turnir u kuglanju za slijepe i slabovidne "Memorijal Stjepan Jurčević". Turnir organizira Športska udruga slijepih Svjetlost uz pokroviteljstvo Osječko-baranjske županije i potporu Grada Osijeka, županijske Športske zajednice i Zajednice osječkog sporta. Na Kuglani Pampas turnir je otvorio glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, a predstavnike 10 udruga iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije u ime gradonačelnika pozdravio je osječki hrvatski i gimnastički as Robert Seligman, direktor Športskih objekata d.o.o. 

"U promicanju sporta imamo veliku potporu Županije i Grada u procesu razbijanja predrasuda prema slijepim i slabovidnim osobama. Pokrovitelj natjecanja nam je župan Osječko-baranjske županije i imamo potporu Grada Osijeka, županijske Športske zajednice i Zajednice osječkog sporta. Namjera nam je, kao i svih prethodnih godina, razmjenom primjera dobre prakse s našim prijateljima iz sportskih udruga iz zemalja u okruženju proovirati postignuća uključenja slijepih osoba u društvo, jer je rekreacija najhumaniji dio tjelesnih aktivnosti", kazao je predsjednik Športske udruge slijepih "Svjetlost" Stojan Bjelajac .

"Ovaj događaj ima veliko značenje za uključenje slijepih i slabovidnih osoba u sportske aktivnosti. Sportaši koji najprije ostvare dobre rezultate iz obuke u rekreaciji, često se otisnu na višu razinu - županijsku, nacionalnu, međunarodnu i - u konačnici - paraolimpijske igre, na kojima predstavljaju naše gradove, općine, županiju i državu" - poručio je glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, otvarajući turnir.

Na otvorenju Memorijala Stjepana Jurčevića okupljene je u ime gradonačelnika pozdravio poznati hrvatski gimnastičar Robert Seligman.

"Ponosni smo i sretni što je na natjecanje došlo čak deset ekipa i što ćete na našoj prekrasnoj kuglani provesti dan. Neka najbolji pobijedi!" - zaželio je proslavljeni osječki sportaš.


Memorijal Stjepana Jurčevića održava se trinaesti put

Memorijal Stjepana Jurčevića održava se trinaesti put

Foto: mvukpet / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.