Hrvatski radio

Radio Osijek

Na području Osječko-baranjske županije dvije osobe preminule od gripe

29.01.2018.

10:34

Autor: Ksenija Zelenić

Foto - Portal zdravlje

Foto - Portal zdravlje

Foto: - / -

Na području Osječko-baranjske županije gripa je na vrhuncu. Do sada je na području županije zabilježeno 350 oboljelih, a u Osijeku oko 130. Dvije su osobe, nažalost, preminule od posljedica gripe .

Prema podacima koje tjedno prikuplja županijski Zavod za javno zdravstvo, do sada je na području Županije zabilježeno blizu 350 oboljelih od gripe, a u Osijeku oko 130, dvije osobe su na žalost preminule. Ovi podaci govore kako epidemija gripe nije velika i ne razlikuje se bitno u odnosu na protekle godine. U Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije pretpostavljaju kako je broj oboljelih od gripe znatno veći, ali nisu potražili pomoć liječnika i zbog toga nisu registrirani. Valja još jednom ponoviti kako je gripa virusna bolest koja se širi kapljičnim putem. Naglo se razvija i odmah, kako kažu liječnici, "baca" oboljeloga u krevet. Liječenje je simptomatsko, što podrazumijeva uzimanje toplih napitaka, čajeva s medom i limunom, tableta protiv visoke temperature i mirovanje. Ukoliko se simptomi ne smanje nakon tri do četiri dana, valja potražiti pomoć liječnika. Zbog sprječavanja širenja ove virusne bolesti, do daljnjega su zabranjeni posjeti bolesnicima u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.