Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Promenadi izgradnja nove biciklističke i trkaće staze

29.05.2019.

12:39

Autor: Monika Kralj

ilustracija/foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

ilustracija/foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Ugovor o izgradnji biciklističke i trkaće staze na osječkoj Promenadi od Ulice Vjekoslava Hengla do Mosta doktora Franje Tuđmana potpisali su zamjenik osječkog gradonačelnika Boris Piližota i predsjednik Uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić.

Ovim će se projektom postići odvajanje biciklističke od pješačke staze na Promenadi te riješiti sadašnji problemi  mimoilaženja šetača i biciklista. Od cestovnog mosta, biciklistička i trkaća staza će biti uz Promenadu, kod NK Elektre će se staze razdvojiti kako bi se sačuvao drvored a prema Ulici V. Hengla obje će se staze popeti na postojeći bent.  Iz Osijek Koteksa građane su zamolili za strpljenje kada radovi krenu, a predviđeno trajanja radova vrijednih 3 milijuna i 300 tisuća kuna+PDV je 60 radnih dana. Inicijativu za izgradnju ovih staza pokrenuo je drugi potpredsjednik Gradskog vijeća Karlo Šatvar kako bi sportašima i rekreativcima pružili dodatne sadržaje a početna ideja o izgradnji trkaće staze proširena je i izgradnjom biciklističke.

Radovi na stazama dugim oko kilometar i pol počinju sredinom sljedećeg tjedna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.