Hrvatski radio

Radio Osijek

Na proslavi pucali iz strojnice – to je bio tek dio arsenala pronađen kod „veseljaka”

21.03.2023.

13:16

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Arsenal oružja i streljiva pronađen kod 60-godišnjaka

Arsenal oružja i streljiva pronađen kod 60-godišnjaka

Foto: PU brodsko-posavska / -

Policija je kazneno prijavila četvoricu muškaraca, koji su u nedjelju kasno navečer kod Slavonskog Broda na proslavi u zrak pucali iz strojnice, a u domu i drugim prostorijama jednog od njih pronađen je arsenal minsko-eksplozivnih sredstava.

Prema izvješću brodsko-posavske policije od utorka, kriminalističkom je istragom utvrđeno da su četvorica u dobi od 37, 39, 41 i 60 godina iz strojnice ispalili više hitaca u zrak.

To oružje sa spremnicima i streljivom oduzeto je 60-godišnjaku, a sljedećeg su dana temeljem sudskog naloga pretraženi njegov dom i druge prostorije.

Pritom je pronađen pištolj, 600 grama TNT-a, po četiri kumulativne i osvjetljavajuće mine, šest ručnih bombi, više od 400 raznih komada streljiva.

Protiv osumnjičenih policija podnosi kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, a protiv 60-godišnjaka i zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Strojnica iz koje su četvorica pucali na proslavi

Strojnica iz koje su četvorica pucali na proslavi

Foto: PU brodsko-posavska / -

Policija je izvijestila i kako je građanka s područja Slavonskog Broda tijekom čišćenja garaže pronašla i predala im puškomitraljez M56 i 50 komada nerasprskavajućeg streljiva.

Policija ponovno poziva sve koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.