Hrvatski radio

Radio Osijek

Na središnjem osječkom trgu podignut stijeg Porina

19.03.2022.

14:52

Autor: HRT Radio Osijek/Grad Osijek

Tjedan Porina

Tjedan Porina

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Podizanjem stijega na središnjem gradskom trgu, u Osijeku je počeo Tjedan Porina, nakon dugih 16 godina dodjela najveće hrvatske diskografske glazbene nagrade u našem je gradu. Time počinje bogat svakodnevni program uz promocije, svirke i glazbene dokumentarce.

Podizanje stijega uvertira je za četvrtak ( 24. ožujka) kada će se u osječkoj dvorani Gradski vrt održati 29. dodjela nagrade Porin. Okupljenima se u ime osječkog gradonačelnika Ivana Radića obratio njegov zamjenik Dragan Vulin.„Pozdravljam vas u ime gradonačelnika Ivana Radića. Izražavam veliko zadovoljstvo što je Porin nakon 16 godina ponovno u Osijeku. Osijek je poznat po gostoljubivosti, gastronomiji, po glazbi, ali i po sjajnoj publici. Vjerujem da će ovogodišnji Porin biti izvrstan , pogotovo zato što se nakon 2 godine vraća u veliku dvoranu. Ono što mi je posebno drago, a sada me asocirala pjesma Moj Osijek, da od danas, pa do kulminacije u četvrtak, Osijek neće biti niti miran, niti tih“ – zaključio je zamjenik osječkog gradonačelnika. U podizanju stijega sudjelovali su i pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth, predsjednik podružnice HGU 4 Davor Dedić, pripadnici Počasne garde Hrvatski sokol, članovi HKUD Osijek 1862 i članovi Osječkog dječjeg zbora Zumbići.Ovogodišnji Porin zajedničkim snagama organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Zabilježili smo što su rekli pročelnica Tatjana Roth, dogradonačelnik Dragan Vulin, Davor Dedić iz Hrvatske glazbene unije te voditeljica komunikacija Porina Ružica Popović.

Porin, izjave

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.