Hrvatski radio

Radio Osijek

Na stranici grada informacije o gradskim građevinskim zemljištima

17.07.2015.

13:23

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na službenoj internetskoj stranici grada Osijeka www.osijek.hr od danas su dostupne informacije o gradskim građevinskim zemljištima namijenjenim prodaji. Do svih se informacija može doći nakon samo nekoliko „klikova“.

Novinu su predstavili zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš, voditelj Geodetske službe grada Mirko Živković i pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu Ljiljana Belajdžić. Pregled obuhvaća 98 katastarskih čestica– neizgrađenih zemljišta na području grada i sve povezane informacija. Jednostavnim pregledom lokacije dođe se do pojedinačne čestice a postoji mogućnost i dodatnog prikaza čestice u svom mikrookruženju, s adresom, upisanom kulturom i površinom u Zemljišnoj knjizi. 

Dodani su i linkovi s uvjetima izgradnje te uvjetima troška komunalnog doprinosa i komunalne naknade. Kako je istaknuto, građanima se željelo približiti ono što u natječajima u tiskovinama ne mogu vidjeti, dakle slika koja pokazuje o kojoj se čestici radi i gdje se ona nalazi.

Ovih će dana grad u tisku objaviti natječaj za prodaju građevinskog zemljišta, 10 čestica za koje, kako ističu, u ovom trenutku postoji aktualna potražnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.