Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Uskrs u "Klasju" umrla beba

06.04.2021.

22:41

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U osječkom Dječjem domu "Klasje" u nedjelju je umrla beba, a obdukcija je pokazala da je uzrok prirodna smrt. Beba je nakon rođenja oduzeta roditeljima jer su socijalni radnici osječkog Centra za socijalnu skrb smatrali da je tako malo dijete sigurnije u Domu nego kod kuće.

Policija je dojavu o tragično događaju primila u nedjelju, 4. travnja, u 04,30 sati, a na mjesto događaja izišli su policijski službenici i zamjenik osječkog Županijskog državnog odvjetnika. U utorak je u osječkom KBC-u obavljena obdukcija, kojom je potvrđeno da je dijete umrlo prirodnom smrću. U policiji navode kako više informacija o tom događaju i eventualnim daljnjim postupanjima očekuju tijekom srijede.
Prema medijskim napisima, u osječkom Centru za pružanje usluga u zajednici "Klasje" umrla je dvomjesečna djevojčica koja je tamo smještena nakon što je, poslije liječenja u osječkom KBC-u, odlukom nadležnih službi, izuzeta iz svoje biološke obitelji. Socijalni radnici osječkog Centra za socijalnu skrb odluku o oduzimanju djeteta donijeli su, piše 24 sata, na temelju nalaza pedijatrice osječke bolnice koja je bebu liječila nakon porođaja i mišljenja da je majka svojim nemarnim odnosom prema dijabetesu tijekom trudnoće ugrozila svoj i bebin život te je liječnica i  preporučila oduzimanje djeteta.
“Zadnji put smo bili kod nje u subotu, dan prije Uskrsa. Bila je dobro raspoložena, smijala se, grlili smo je, nosili, igrali se s njom. Primijetili smo da malo hropće dok diše, pa smo to rekli odgojiteljici. Dijete se činilo dobro, a onda nam je u pola 10 ujutro na vrata pozvonila policija i rekla nam da je umrla”, rekli su za 24-sata roditelji dvomjesečne bebe, koja je rođena hitnim carskim rezom, gotovo mjesec dana bila je u inkubatoru, iz bolnice je smještena u Dom jer su smatrali da je dijete tamo sigurnije nego kod kuće.
Roditelji umrle djevojčice imaju već imaju šestero djece u dobi od 11 do dvije godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.