Hrvatski radio

Radio Osijek

Na Uskrsni ponedjeljak u Kopačkom ritu organiziran doručak za umirovljenike

18.04.2022.

14:55

Autor: HRT Radio Osijek

Doručak za umirovljenike u Kopačkom ritu

Doručak za umirovljenike u Kopačkom ritu

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Kompletna uskrsna trpeza mogla se tijekom prijepodneva pronaći i u Kopačkom ritu, a gdje je u suradnji PP Kopački rit, Udruge umirovljenika i Općine Bilje organiziran prvi po redu Uskrsni doručak za umirovljenike. 

Nakon bogatog doručka umirovljenici s područja općine Bilje mogli su poslušati i prezentaciju o samome parku, te potom i u pratnji vodiča prošetati poučnom stazom. Doručak je ove godine organiziran premijerno, međutim sa željom da postane lijepa blagdanska tradicija kaže ravnatelj PP Kopački rit Ivo Bašić. "Današnje događanje važno je iz dva aspekta. Prvo, zbog približavanja naše javne ustanove lokalnoj zajednici, a drugo, zbog planova koje imamo za sljedeće razdoblje. Naime, planiramo se više orijentirati na ovu kategoriju senior posjetitelja, jer želimo ukazati na to i da umirovljenici imaju još štogod naučiti o zaštiti naše bioraznolikosti. Upravo na ovaj način želimo stupiti u kontakt sa što više umirovljenika koji će sutra posjećivati Kopački rit" istaknuo je Bašić, dok je općinski načelnik Željko Cickaj poručio kako je Kopački rit okosnica turističke ponude Općine Bilje, ali i dodao kako je plan iz godine u godinu proširivati ju. "Polako se, što se tiče turističkih brojki, vraćamo na one pretpandemijske razine, zbog čega smo iznimno zadovoljni, međutim ne smijemo dopustiti da nam to bude dovoljno. Stoga zajednički, i mi i PP Kopački rit, činimo sve da podignemo našu ponudu na još jedan viši nivo. Hoćemo li u tome uspjeti vrijeme će pokazati" istaknuo je Cickaj.

Galerija
Uskrsni doručak za umirovljenike, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek
Uskrsni doručak za umirovljenike, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek

Više poslušajte u izjavama ravnatelja Bašića i načelnika Cickaja:

Ravnatelj PP Kopački rit Ivo Bašić i načelnik Općine Bilje Željko Cickaj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.