Hrvatski radio

Radio Osijek

"Načela uspjeha u poslovnom okruženju"- trening u Osijeku

17.10.2016.

11:56

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Znate li zašto najbolji zaposlenici napuštaju tvrtke? Rukovodeći kadar misli da je glavni uzrok premala plaća, no podaci objavljeni u časopisu Forbes kažu drugačije. Treninzi su novost u Hrvatskoj i temelje se na Canfield metodologiji.

Prvi trening takve vrste u Osijeku održala je Iva Belé - trenerica s europskim certifikatom. Razlozi koje najbolji zaposlenici navode su nepoznavanje vizije i šire slike, nedostatak suosjećanja nadređenih, nezadovoljenje intrinzičnih motiva, nemogućnost napredovanja i nedostatak zabave i zadovoljstva. Postoje načela uspjeha korisna i radnicima i upravljačkoj strukturi, o kojima je bio riječi na osječkome treningu. Treneri rukovoditelje ohrabruju za formuliranje vizije i potiču prenošenje vizije zaposlenicima, oslobađanje zatrpanosti nevažnim kako bi se fokusirali na važno, dakle na ljude, te pokazivanje kako misli izravno utječu na tijelo i kako mislima utječemo jedni na druge. Radnike treba motivirati na preuzimanje odgovornosti, te naučiti načela uspjeha poput discipline, ustrajnosti i proaktivnosti. Na treninzima se, među ostalim, učikako potaknuti na zajedništvo među odjelima u tvrtkama. Događaj je, po riječima pravnoga savjetnika u Regionalnom uredu HUP-a Ivana Sarića održan zbog velikog interesa korisnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.