Hrvatski radio

Radio Osijek

14:17 / 14.03.2017.

Autor: Ksenija Zelenić

Načelnik Zlatko Pinjuh :"Općina Čeminac nije i neće biti "slučaj""

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon jučerašnjeg prosvjeda mještana Čeminca koji su se žalili na nametnute poreze i namete, koje provodi načelnik općine Zlatko Pinjuh, načelnik je danas na konferenciji za novinstvo rekao kako je riječ o političkim neistomišljenicima.

Odgovorio je na "grube neistine 47 prosvjednika" koje iznose, kako kaže, "zbog gubitka političkih privilegija". "Jučerašnji prosvjed mještana bio je nenajavljeni politički skup kojim se željelo od općine Čeminac napraviti slučaj", kaže Pinjuh i dodaje kako će uskoro izbori na kojima će se mještani općine Čeminac moći izjasniti. Podsjeća kako je dolaskom na mjesto načelnika, zatekao mali proračun općine i mnogo "javašluka " na koji su upravo jučerašnji prosvjednici navikli. Nekima je to posebno odgovaralo. Nije riječ ni o kakvim nametima, već o onome što svi građani Hrvatske plaćaju, a do sada su odabrani u Čemincu toga bili oslobođeni. Općina prema Pinjuhovim riječima ,nastoji pomoći svojim mještanima koliko može. Tako primjerice, kaže Pinjuh, umirovljenici dobivaju takozvanu "uskrsnicu", "božićnicu", učenici i studenti dobivaju stipendije, subvencionira se prijevoz. Mladencima se pomaže s 10.000,00 kuna, a za prvo dijete obitelj dobiva 10.000,00, drugo 15.000,00 a za treće 20.000,00 kuna. Ne mogu se pomiriti sa željom da se u općini Čeminac unese nemir i od općine koja polako ali sigurno raste, stvori "slučaj", rekao je Pinjuh.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.