Hrvatski radio

Radio Osijek

Nacionalni dan hitne medicinske pomoći

28.04.2017.

11:23

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nacionalni dan hitne medicinske pomoći obilježava se 30. travnja i željeli smo danas prikazati opremu i vozila te dostignuća na polju hitne medicine, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu osječko - baranjske županije Silva Sabo

Željeli smo danas prikazati opremu i vozila te dostignuća na polju hitne medicine koje se posebice očituju određenim nadstandardima u opremi, ali su najvažniji ljudi, rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu osječko - baranjske županije Silva Sabo te naglasila da su, kada je riječ o hitnoj medicini, stanovnici Osijeka i Osječko - baranjske županije dobro zbrinuti.
Tehnologija vozila i opreme na visokoj je razini u odnosu na druge Zavode i standarde. Raspolažemo s nastavnim centrom koji je opremljen sa sofisticiranom opremom gdje se mogu simulirati životne situacije gdje naši zaposlenici vježbaju, a prvotno i najvažniji su naši ljudi koji permanentno prolaze edukacije u usavršavaju se na svakodnevnoj razini.
Zavod za hitnu medicinu Osječko - baranjske županije prošle je godine imao 22.000 intervencija kod hitnih pacijenata od čega je 4.000 intervencija obavljeno u Zavodu za hitnu medicinu, rekla je ravnateljica Sabo te dodala kako ovim podacima treba dodati i podatak da su u 2016. prevezli 25.000 pacijenata unutar županije, tisuću pacijenata na međužupanijskom prijevozu i 26 tisuća dijaliziranih pacijenata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.