Hrvatski radio

Radio Osijek

Nacionalni Dan hitne medicinske pomoći

30.04.2020.

13:21

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT

Foto- Rado Osijek HRT

Foto: - / -

Djelatnici Hitne medicinske pomoći obilježavaju danas svoj dan. Nastoje skrenuti pozornost na važnost posla koji obavljaju bez obzira na radne uvjete, prekovremene sate i epidemije .

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije  jednako tako nosi se sa svim problemima kao i druge Hitne pomoći. Stječe se dojam da se u vrijeme koronavirusa nedovoljno govori o ovom važnom segmentu zdravstva. Osječki je Zavod tako već početkom veljače počeo s posebnom organizacijom rada. Djelatnici su prošli dodatnu edukaciju o zaraznim virusnim bolestima, načinu ponašanja i ophođenja s bolesnicima kojima ulaze u kuće. Opremljeni su potrebnom opremom,  skafanderima, naočalama, vizirima te rukavicama, a vozila i uređaji se nakon svake intervencije čiste i dezinficiraju, kaže nam ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Silvana Sabo.  Bez obzira na trenutačnu epidemiju, svakodnevno se u trijažnom centru  Zavoda bilježi veliki broj poziva. Najčešći su pozivi zbog znatno povišenog krvnog tlaka, alergija, ali i zbog prometnih nesreća.

Silvana Sabo  izražava zadovoljstvo trenutačnim stanjem u kojem stanovnici Osječko-baransjke županije koji trebaju hitnu pomoć ili sanitetski prijevoz imaju razumijevanja za novonastalu situaciju. Kaže kako nisu zabilježili nezadovoljstvo pružanjem usluge koju nastoje obaviti u što kraćem vremenskom roku. Jednako tako, djelatnici Zavoda  čak se dobrovoljno javljaju raditi bez obzira na tzv. karantenu.  Uz naše čestitke djelatnicima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć za njihov Dan -  želimo im što manje hitnih i teških intervencija !

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.