Hrvatski radio

Radio Osijek

Nadbiskup Hranić posjetio je osnovnu školu Augusta Šenoe

07.03.2019.

13:47

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U sklopu kanonske vizitacije župe Svetog Josipa radnika, đakovačko - osječki nadbiskup Đuro Hranić posjetio je osnovnu školu Augusta Šenoe .

"Župa nije izolirani otok nego je dio šire društvene stvarnosti a župa je subjekt društvenoga života. Spoznavanja socijalnih uvjeta, obrazovne i starosne strukture, sve su to važni podaci i elementi za život župne zajednice", rekao je nadbiskup Đuro Hranić.
Pohvalio je dobru suradnju između škole i župe i vrijedan rad u školi, te se obradovao kako je škola uređena, u njoj postoji dnevni boravak a stabilan je broj učenika u ovoj školi.
Posjetom je zadovoljan ravnatelj škole Krešimir Ćosić. "Bilo je lijepo i drago mi je da nas je posjetio nadbiskup Hranić i to u ovoj godini kada slavimo 50-u obljetnicu škole."
Nema škole bez kvalitetnih nastavnika i kolikogod sve drugo treba biti podrška nastavnicima, živi čovjek je slava Božja i temeljni preduvijet za kvalitetu, poručio je nadbiskup Đuro Hranić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.