Hrvatski radio

Radio Osijek

Nadbiskupija pomaže učenicima i studentima

11.11.2021.

11:10

Autor: Davor Lončarić

dr.sc. Drago Tukara, foto: D.Lončarić

dr.sc. Drago Tukara, foto: D.Lončarić

Foto: - / -

Svečano su dodijeljene odluke korisnicima Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ u Pastoralnom centru Nadbiskupskog Vikarijata u Osijeku. Za ovu su akademsku godinu izabrana 74 učenika i studenta s područja nadbiskupije Đakovačko-osječke.

Nadbiskupijska zaklada „Dr Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima na području Đakovačko-osječke nadbiskupije od 2012. godine kontinuirano dijeli pomoć korisnicima, što je učinila i ove godine. Zbog pandemije koronavirusa većina je korisnika odluke dobila poštom, a samo je nekima uručeno i osobno.

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i upravitelj Zaklade, dr. sc. Drago Tukara izjavio je kako je ove godine nešto više novca uloženo u potpore mladima, odnosno 541 tisuću kuna. Zakladi je stiglo oko 160 zahtjeva, a odlučili su se pomoći 74 učenika i studenta. Rekao je kako je glavni kriterij bio socijalni status te da im se javilo nekoliko obitelji koje imaju i po četiri učenika i studenta, a vrlo su im skromna primanja. Učenici osnovnih škola dobivat će tijekom 10 mjeseci ove školske godine po 500 kuna, srednjoškolci 700, a studenti po tisuću kuna na mjesec. Novac je Zaklada osigurala donacijama župnika, krizmenika te iz vlastitih fondova

U nastavku poslušajte izjavu dr.sc. Drage Tukare i dvoje studenata koji su dobili potpore. 

Studenti i dr.sc. DragoTukara

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.