Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrada na natječaju "Otpad odvoji i nagradu osvoji" otišla u Vladislavce

05.10.2017.

13:59

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvu nagradu edukativnog natječaja "Otpad odvoji i nagradu osvoji" koji svake godine organizira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osvojili su učenici Osnovne škole "Mate Lovraka" iz Vladislavaca

Zadovoljstvo i uzbuđenje vladalo je među učenicima u Školi "Mate Lovraka" u Vladislavcima koji su zajedno sa svojim mentorima kreirali društvenu igru "Baš je fora bez prljavog mora" koja može zabaviti, ali i educirati. Prema riječima Ivane Gagulić, članice pobjedničkog tima, igra je slična društvenoj igri "Čovječe ne ljuti se" i cilj je stići do dvorca pod morem. Igra se sastoji od drvene plohe koja predstavlja morsko dno, a čepovi boca su figure u igri. "I sve ostalo od čega se igra sastoji napravljeno je od ambalažnog otpada", rekla je Ivana. Kao pobjednici nagradnog natječaja članovi eko ekipe iz Škole uskoro će otići na nagradno putovanje na Plitivčka jezera. Nagradu je učenicima predala predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vlatka Gulan Zetić. "Ovim smo natječajem u suradnji s Ministarstvom zaštite okolišla i energetike željeli pružiti priliku da zemlju u kojoj odrastaju na kreativan način učine još ljepšom, čišćom i ugodnijom za život", rekla je Gulan Zetić. Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stiglo je čak 180 prijava što uspjeh učenika iz Vladislavaca čini još značajnijim.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.