Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrada vinkovačkom Tehnološkom parku

07.09.2016.

19:13

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tehnološki park Vinkovci proglašen je najboljom poduzetničkom potpornom institucijom u Hrvatskoj u 2015. godini, a nagradu mu je dodijelilo Ministarstvo poduzetništva i obrta. Nagrada se odnosi na mikropoduzetništvo.

Direktor Tehnološkog parka Josip Gilja na konferenciji za novinare podsjetio je da je odluku o osnivanju parka Grad Vinkovci donio 2012. i tada nije mogao ni sanjati da će danas biti najbolja tvrtka u mikropoduzetništvu. Gilja je istaknuo da je cilj Tehnološkoga parka smanjenje nezaposlenih prvenstveno davanjem prilike mladima koji na raspolaganju imaju prostorije i plaćene režije kako bi realizirali svoje poslovne ideje i postali poslodavci.
Trenutačno je u Tehnološkom parku oko 40 zaposlenih, kod 16 poslovnih subjekata. Nedavno je dovršeno proširenje prostora za daljnjih osam. Do sada je kroz prostore Tehnološkog parka prošlo 30 poslovnih subjekata.
Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić rekao je da je Tehnološki park nastao na temelju iskustava varaždinskog. Najavio je kako se u Vinkovcima planira izgraditi još jedan poduzetnički inkubator, veći od postojećeg, na mjestu "općinske vile". "Ondje bi bili obrti koji trebaju mir", rekao je Karlić. Taj bi se projekt financirao iz fondova Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.