Hrvatski radio

Radio Osijek

Nagrade osječkog Volonterskog centra

05.12.2016.

20:39

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni je dan volontera. Osječki Volonterski centar uručio je godišnje nagrade pod geslom Nevidljivo učiniti vidljivim. U proteklih 10 godina dodijeljene su 83 nagrade. Večeras su 13 nagrada dobili pojedinci, udruge i obrazovne institucije.

Za volonterski angažman pojedinca nagrađeni su Tomislava Brajdić- umirovljena učiteljica koja je svoj životni poziv nastavila kroz rad s djecom u Dokkici Irena Vdovjak- volonterka u Udruzi gluhoslijeoih osoba Dodir Osijeka i Osječko-baranjske županije, Slobodan Čajkovac- za 13 godina volonterskog rada u osječkom Crvenom križu, Melita Bungić- uključena u mnoge aktivnosti osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Josip Jagodar- kao predsjednik kreativne udruge Limes u Slavonskom Kobašu je pokrenuo niz inovativnih aktivnosti te Ines Lešić- volonterka Društva Naša djeca Vinkovci koja je gotovo svakodnevno sudjelovala u aktivnostima s djecom u izbjegličkom kampu Opatovac a kasnije u Tranzitnom centru u Slavonskom Brodu.  

Za primjere dobre prakse uključivanja volontera nagrađeni su Matica umirovljenika grada Osijeka, Dječja osječka kreativna kućica Dokkica i Konjički klub Eohippus.

Četiri su obrazovne institucije nagrađene za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju i to osječka Graditeljsko- geodetska škola u kojoj djeluje volonterski klub Budi promjena, Ekonomska i upravna škola Osijek koja već niz godina kroz Školski volonterski klub organizira aktivnosti za svoje učenike, Srednja škola Dalj i njen volonterski klub "Fragaria" te Ekonomski fakultet u Osijeku koji studente uključuje u volontiranje na način da ih potiče na ostvarenje vlastitih kreativnih potencijala.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.